• LinkedIn

Brainport

Brainport regio

In één klap op de wereldkaart!

Dit is een uitverkiezing om trots op te zijn. Zo’n 400 steden en regio’s uit de hele wereld deden een gooi naar de prestigieuze titel, waarmee Brainport regio Eindhoven in één klap op de wereldkaart staat. Regio’s die ons voorgingen zijn onder andere New York, Calgary, Seoul, Taipei, Singapore, Waterloo en Stockholm. De jury was met name lovend over het succesvolle Brainport samenwerkingsmodel tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven in de regio. Door deze samenwerking hebben we bewezen sneller en sterker uit een crisis te kunnen komen en werken we succesvol aan de toekomst.
brainport 1

De slimste regio ter wereld!

De verkiezing tot ‘slimste regio ter wereld’ hebben we verdiend met een topscore. Onze regio loopt voorop als het gaat om toptechnologie, breedbandcommunicatie, samenwerking, economische ontwikkeling en innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg. Daar mogen we met zijn allen trots op zijn. En daar kunnen we met zijn allen van profiteren. Deze prijs helpt ons om nieuwe bedrijven en kenniswerkers aan te trekken, innovaties aan te zwengelen en werkgelegenheid te vergroten. In zowel de industrie als de dienstverlening en op alle niveaus. Kansen te over. We zetten er met zijn allen de schouders onder, want Brainport zijn we vooral samen! brainport
brainport 2

Toonaangevend Brainport regio Eindhoven

Brainport regio Eindhoven staat al ruim honderd jaar voor technisch vernuft. Denk aan de gloeilamp, de eerste overzeese radiouitzending en de compact disc. De regio is nog steeds de bakermat van wereldberoemde uitvindingen, zoals de MRI-scanner en de LED-lamp. Kenmerkend is de hoge concentratie toptechnologiebedrijven, actief op het gebied van High Tech Systems & Materials, Food, Automotive, Design en Lifetec (medische technologie). In Brainport zijn toonaangevende multinationals als ASML, DAF, FEI, NXP, OCÉ, Philips, TomTom en VDL gevestigd. De grote internationale bedrijven in de bloeiende kennis- en maakindustrie werken nauw samen met kennisinstellingen en toeleveranciers en dienstverleners uit het midden-en kleinbedrijf. Uniek is dat we in de Brainportregio alles in huis hebben, van uitvinder en ontwikkelaar tot vakman of vakvrouw die het kan maken. Van designer tot marketeer. In Brainport regio Eindhoven werken knappe vakmensen en hoogopgeleide kenniswerkers samen, in lang bestaande en net opgerichte bedrijven.
brainport 3
brainport 4

De toekomst van Nederland ligt in Brainport

Files voorkomen, comfortabel ouder worden, gezonde voeding, schone energie, veiligheid: Brainport heeft alles in huis om oplossingen te bedenken en te ontwikkelen voor problemen die spelen in de maatschappij. Als we daar op inzetten, kan de Nederlandse economie weer tot de top 5 van wereldeconomieën gaan behoren. In het plan ‘Brainport 2020, Top Economy, Smart Society’ (verkrijgbaar via brainport.nl) staat wat we daarvoor moeten doen.